Loonwerkvoeren

Als u uw koeien door ons laat voeren bespaart u tijd, brandstof en de investering in een voermachine. Wij beschikken over twee zelfrijdende voermengwagens van het merk RMH. Daarmee rijden we elke dag twee routes.

Uiteraard maken we een goed gemengd rantsoen, volledig naar uw wens. Op dit moment is er nog plek voor een aantal nieuwe adressen. Laat u vrijblijvend informeren, we rekenen het voordeel graag voor u uit. Uiteraard is een proefperiode mogelijk.  
 
Bekijk ook de video van een voerwagen in werking.

 

MENGKUIL

Wist u dat wij ook mengkuilen maken voor bijvoorbeeld een groep droge koeien. U bepaald het rantsoen en wij mengen dat tot een kant-en-klare kuil die direct gevoerd kan worden. 

De voordelen voor u:

  • Elke dag vers en smakelijk voer
  • Eén keer mengen en je kunt 2 tot 3 maand voor uit
  • Besparing op arbeid t.o.v. het zelf mengen
  • Een rantsoen dat is afgestemd op de behoefte van de droge koeien.
  • Ook de mineralen kun je al toevoegen bij het mengen

Lees er meer over in onze Folder  

 

WAAROM GEMENGD VOEREN?

Een goed gemengd rantsoen heeft een gunstige invloed op de pH-verloop in de pens en verhoogt de benutting van het rantsoen. In goed gemengde rantsoenen is selecteren voor koeien niet mogelijk. Een bezoek aan het voerhek wordt alleen gebruikt om te vreten en niet om net zo lang te schuiven tot dat alle lekkere hapjes weg zijn. Dit noemen we de effectieve vreettijd; de tijd dat de koe echt aan het vreten is. Bij een goed gemengd rantsoen is de voeropname over de dag constant en gaat de effectieve vreettijd omhoog, waardoor koeien meer tijd hebben te liggen en te herkauwen. Koeien die liggen hebben een hogere melkproductie. Een uur langer ligger levert anderhalve liter extra melk per koe per dag op. Daarnaast heeft extra ligtijd ook een positief effect op de klauwgezondheid. Selectie voorkomen levert u dus veel meer resultaat op.

Een uitgebalanceerd rantsoen is op papier snel gemaakt, maar het is in de praktijk vaak lastig om het juist voor het voerhek te krijgen. Hoe zorg je voor een goed gemengd rantsoen en een hoge drogestofopname zonder selectie? Verschillende factoren hebben invloed op het gemengde rantsoen. Homogene deeltjeslengte, laadvolgorde, toerental op de vijzels, kwaliteit messen in de wagen en ‘plak middelen’ zoals water spelen een grote rol bij het mengen. Wist u dat juist meer water zorgt voor minder broei en minder bolletjesvorming in uw rantsoen?

 

RMH Turbo Gold Video