Even voorstellen

Jan Dubbeldam

Bij deze wil ik mij ook even voorstellen, ik ben Jan Dubbeldam. Ik heb vele jaren bij een andere agrarische dienstverlener gewerkt met heel veel plezier in verschillende functies. Zowel in de praktijk maar ook op kantoor. Ongeveer 3 jaar geleden hield mijn dienstverband daar heel abrupt op en vrij snel daarna ben ik aan de slag gegaan bij Damink Agrarische Dienstverlening. Mijn taak hier is ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats terecht komen zodat de medewerkers met plezier hun werk kunnen doen en dat de klant ook tevreden is. Om dit werk goed te kunnen doen heb je de medewerking van alle medewerkers nodig. Ik ben er blij mee dat we een heel fijn team hebben waarin iedereen zich inzet om met elkaar het werk af te krijgen en dat de klant tevreden is. 

Jesse Stevelink

Ik ben Jesse Stevelink, 20 jaar en woonachtig in Agelo. Ik ben al een aantal jaar werkzaam bij Damink Agrarische Dienstverlening en dat bevalt mij zeer goed. Het is goed te combineren met mijn opleiding door de flexibiliteit van de werkdagen. In het algemeen ben ik twee avonden werkzaam in het magazijn van de Agrarische Producten en daarnaast op de zaterdagen en in de vakanties.
Het werk bij Damink Agrarische Dienstverlening varieert enorm, wat het erg leuk en uitdagend maakt. Ik heb ook veel geleerd van de verschillende werkzaamheden die ik heb mogen verrichten, zoals vee scheren, stallen schoonspuiten, schutting plaatsen, bouwwerkzaamheden, etc. Bovendien is er altijd een gezellige werksfeer, waardoor ik met plezier naar het werk toe ga!

Thomas Smoorenburg

Mijn naam is Thomas Smoorenburg. Ik ben 26 jaar en woonachtig in Borne. Ik ben afgestudeerd paraveterinair. Al een aantal jaren ben ik werkzaam als uitzendkracht bij een dierenartsenpraktijk in Tubbergen en daarnaast werk ik bij een drietal varkenshouders waar ik alle voorkomende werkzaamheden uitvoer. Omdat mijn arbeidsovereenkomst bij mijn vorige werkgever niet werd verlengd, maar de opdrachtgevers mij wel wilden behouden, heb ik contact gezocht met Koen Damink. In goed onderling overleg voer ik nu dezelfde werkzaamheden uit, maar dan via Damink Agrarische Dienstverlening.  

Sandra grashof

Mijn naam is Sandra Grashof en ben 37 jaar. Na mijn opleiding dierverzorging en dierenartsassistent heb ik eerst 13 jaar in de detailhandel gewerkt. Eind 2016 kreeg ik de kans om bij Damink Agrarische Dienstverlening te komen werken. Ik heb er toen voor gekozen om mijn hart te volgen. Thuis hadden we vroeger ook een melkveebedrijf en dan blijft het toch kriebelen. Ik vind het prachtig om tussen de beesten te staan. Ik melk 's avonds bij een vast adres de koeien en dit is goed te combineren met mijn andere werk. 

Luuk Groote punt

Ik ben Luuk Groote Punt, 22 jaar en woonachtig in Rossum. Daar heb ik samen met mijn ouders een  boerenbedrijf. Tijdens mijn opleiding veehouderij heb ik in 2018 een paar weken stage gelopen bij Damink Agrarische Dienstverlening. Sindsdien ben ik er blijven hangen. Ik ben begonnen als allround medewerker en ging mee met de klauwbekappers. Al snel werd ik ook opgeleid voor het loonwerkvoeren. Ik bekap nu 4 tot 5 dagen in de week, de rest van de dagen en weekenden zit ik op de voerwagen. Daarnaast volg ik nog de Beroepsopleiding Rundveepedicure in Oenkerk. Het werken bij Damink is goed af te wisselen met het bedrijf thuis.

Anouk Hannink

Mijn naam is Anouk Hannink, 20 jaar en ik ben woonachtig in Manderveen. Thuis hebben we een pluimveebedrijf. Op dit moment volg ik de opleiding; Niveau 4 Vakexpert Veehouderij aan het Zone College in Almelo. Door diverse stages heb ik veel ervaring opgedaan in de melkveehouderij, van intensief tot biologisch. Ik ben sinds juli 2018 werkzaam als melkster. Ook heb ik door mijn stages binnen het Zone College en bij mij thuis ervaring opgedaan met kippen en geiten. Ik vind het leuk om bij Damink Agrarische Dienstverlening te werken, omdat er een fijne werksfeer is binnen het bedrijf, en het werk erg afwisselend is. 

Richard Diepenmaat

Mijn naam is Richard Diepenmaat, 60 jaar en woon in Hertme. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Damink Agrarische Dienstverlening. Oorspronkelijk kom ik uit de varkenshouderij. Daarnaast deed ik ook werk in de bouw en installatie. Al deze werkzaamheden wilde ik graag onderbrengen bij één werkgever, en dat kon bij Damink. Ik overleg zelf met mijn opdrachtgevers wanneer en waar ik werk, dit geeft mij veel vrijheid en daarmee ook veel plezier in mijn werk. Ik ben heel tevreden over Damink en er kan veel in goed overleg. 

Werner Hunder

Ik ben Werner Hunder, 25 jaar, geboren en getogen in De Lutte. Ik heb de opleiding werktuigbouwkunde gedaan. Via een kameraad ben ik voor één klus bij Damink Agrarische Dienstverlening terecht gekomen. Het beviel me zo goed dat ik ben blijven "hangen". Nadat ik een tijdje allround medewerker ben geweest, mocht ik gaan voeren en heb ik de beroepsopleiding rundveepedicure gevolgd. Nu zit ik twee dagen op de voerwagen en ga ik drie dagen met het bekapteam mee. Ondertussen ben ik gaan samenwonen in Noord Deurningen bij het melkveebedrijf van mijn vriendin. Ik hoop daar over een x aantal jaren volledig te gaan boeren.     

Joreen Kamphuis op Heghuis

Mijn naam is Joreen Kamphuis op Heghuis en ben 31 jaar. Ik woon in Weerselo samen met Martijn Jogems en we hebben twee kinderen. Ik heb de opleiding paardenhouderij gevolgd en heb ook jaren in deze branche gewerkt. Eind 2016 ben ik begonnen bij Damink Agrarische Dienstverlening als administratief medewerkster. Dit was wel even wennen zeg! Een hele dag achter de pc is wel even wat anders. Nu doe ik er ook andere werkzaamheden bij zoals eieren sorteren bij een pluimveehouder en de bedrijfsverzorging voor de paardenhouderij. Deze combinatie vind ik heel prettig. Ik heb veel geleerd bij Damink, daar ben ik heel blij mee.

Nick Wevers

Ik ben Nick Wevers, 17 jaar oud en kom uit Losser. Eind 2017 ben ik begonnen als stagiair vanuit het Praktijkonderwijs TCC Oldenzaal. Nu volg ik een BBL opleiding Hovenier aan het AOC en werk ik vier dagen bij Damink en ga ik één dag naar school. Op deze manier kan ik veel ervaring opdoen in het groen en in de agrarische sector. Ik heb al van allerlei werkzaamheden mogen doen; melkrobot opstarten, vee scheren, melken, bouwwerkzaamheden etc. De laatste tijd werk ik veel bij Houthandel Lenferink en help ik mee schuttingen zetten en overkappingen plaatsen. Ik vind het leuk om bij Damink Agrarische Dienstverlening te werken omdat afwisselend werk bij mij past. 

 

Robert Kuipers

Ik ben Robert Kuipers en woon in Tilligte. Thuis heb ik een melkveebedrijf samen met mijn ouders. Daarnaast werk ik ongeveer drie dagen bij Damink Agrarische Dienstverlening. Wat ik voornamelijk doe is melken en zonnepanelen plaatsen voor Agro NRG te Ootmarsum. Het is mooi om in een teamverband een PV installatie op een dak te maken. Mijn collega's hebben dezelfde achtergrond en dat maakt het fijn om mee samen te werken. Het werk is makkelijk met thuis te combineren. Ik hoop nog vele jaren bij Damink Agrarische Dienstverlening te werken. 

Mark Kloosterman

Ik ben Mark Kloosterman, 33 jaar en woon in Lemselo. Thuis heb ik een melkveebedrijf met mijn ouders. In 2012 ben ik begonnen als allrounder bij Damink Agrarische Dienstverlening. De werkzaamheden die ik veel heb gedaan zijn; melken, scheren en robots opstarten. Momenteel werk ik al enige tijd bij Nijhuis Metaal in Ootmarsum. Daar help ik met de montage van warmtewisselaars voor kippenstallen. Ik vind het mooi om bij verschillende bedrijven mee te werken, je leert er veel van, en je ziet dingen die ik ook zo zou willen doen, of juist helemaal niet. Ik hou van een geintje op zijn tijd en daar is ruimte voor bij Damink, dat maakt de sfeer goed en zo blijft het werk uitdagend.  

 

Joost Lansink

Ik ben Joost Lansink, 22 jaar en woon in Lemselo. Daar heb ik met mijn ouders een melkveebedrijf. Tijdens mijn opleiding Veehouderij ben ik begonnen bij Damink Agrarische Dienstverlening als melker, dit was goed te combineren. Toen ik klaar was met school heb ik fulltime dienstverband gekregen en heb ik van allerlei werkzaamheden gedaan. Nu werk ik vier dagen in de week bij Heppenhuis, waar we veel windschermen en stalinrichting monteren. Eén dag in de week werk ik bij een melkveehouder waar ik alle voorkomende werkzaamheden doe. Ook melk ik af en toe nog op vaste adressen. Ik mag graag werken bij Damink Agrarische Dienstverlening omdat er veel afwisseling in zit en je veel dingen ziet en hoort bij andere boeren waar ik veel van kan leren. 

Rick Horsthuis

Ik ben Rick Horsthuis, 24 jaar en woon in De Lutte. Ik heb eerst de opleiding Bosbouw gedaan en daarna Veehouderij. Ik werk nu 4 jaar bij Damink Agrarische Dienstverlening en dat bevalt mij heel goed. Ik heb de Beroepsopleiding Rundveepedicure in Friesland gevolgd en nu werk ik in een geweldig team van zes bekappers. Naast het bekappen ga ik ook naar Gildebor,  in de boomploeg van de Gemeente Hengelo. Hier heb de benodigde diploma's en certificaten voor. Dit is mooi uitdagend werk in een super team, en het geeft afwisseling wat ik ook prettig vind. 

Ties Oude Wesselink

Mijn naam is Ties Oude Wesselink, 20 jaar en woon in Geesteren. Begin juni dit jaar hoorde ik dat Damink Agrarische Dienstverlening op zoek was naar iemand die ingezet kon worden als all-round medewerker op een biogas installatie. Omdat ik zo goed als klaar was met m'n VMBO opleiding, kwam dat voor mij als geroepen. Na een paar maand kwam ik erachter dat ik toch wat meer afwisseling zou kunnen gebruiken. Doordat er goed te overleggen valt met Koen Damink was dit snel opgelost, en zit ik sinds begin oktober op de voerwagen. Nu verzorg ik de "kleine" ronde. Het mooie aan het loonwerkvoeren is dat je elke dag onderweg bent, je spreekt veel mensen en bent bezig met een belangrijk onderdeel van de melkveehouderij.

Nick ter Groot

Mijn naam is Nick ter Groot, 25 jaar en woon in Langeveen. Na mijn opleiding aan de MAS ben ik per toeval terecht gekomen bij Damink Agrarische Dienstverlening. Ik ben een half jaar allround medewerker geweest. Hekwerken plaatsen, loonwerk en scheren waren mijn taken. Daarna werd ik gevraagd om het klauwbekappersteam te versterken. Ik was onervaren, dus dat was een mooie uitdaging. Ik heb het vak geleerd van mijn collega's met een aanvullende opleiding rundveepedicure. Sinds kort rij ik ook op de wagen van Damink Agrarische Producten, dit zorgt voor wat afwisseling en dat bevalt me heel goed.          

Luuk ten Dam

Mijn naam is Luuk ten Dam, 28 jaar en woon in Tilligte. Naast het werk bij Damink Agrarische Dienstverlening heb ik thuis een melkveebedrijf, samen met mijn ouders. In 2011 ben ik bij Damink Agrarische Dienstverlening begonnen met allerlei werkzaamheden. De variëteit in de werkzaamheden en de bedrijven heb ik als prettig ervaren. Je leert mensen kennen, doet nieuwe ervaringen op en je komt nog eens ergens. Tegenwoordig heb ik twee vaste melkadressen in de buurt en help ik een paar uur per week bij een shiitake kwekerij. Deze uren zijn prima te combineren met de boerderij thuis.  

Arjan Oude Nijhuis

Mijn naam is Arjan Oude Nijhuis, 30 jaar en woon in Tilligte. Thuis hebben we een vleesveebedrijf met blonde ‘d Aquitaine stieren. Sinds 2007 werk ik bij Damink Agrarische Dienstverlening. Ik ben begonnen met alle voorkomende werkzaamheden in de melkveehouderij zoals melken, scheren, melkrobots opstarten en loonwerkvoeren. Later heb ik ook gewerkt bij bedrijven buiten de veehouderij zoals zonnepanelen installeren, roosters opruwen, hekwerk plaatsen en bij een bouwbedrijf in de betonploeg. Sinds januari 2016 zijn we een samenwerking aangegaan met Damhuis V.O.F. en is mij de kans geboden bij veehouders agrarische producten te verkopen. Hiervoor heb ik een aantal cursussen en trainingen gevolgd om dit zo goed mogelijk te doen. De zelfstandigheid, de goede werksfeer en het vertrouwen maken dit voor mij een mooie uitdaging. Damink Agrarische Dienstverlening is een bedrijf die mij veel afwisseling biedt en het is ook prima te combineren met het bedrijf thuis.

Roy Tenniglo

Mijn naam is Roy Tenniglo, 28 jaar en woonachtig in Kloosterhaar. Daar run ik een melkveebedrijf samen met mijn ouders. Sinds 2011 werk ik bij Damink Agrarische Dienstverlening. Alléén als ik tijd over heb, de ene keer werk ik meer dan de andere keer.  Eén en ander gaat altijd in overleg en zo is het goed te combineren met mijn werkzaamheden thuis. Ik vind het extra leuk dat ik bij verschillende melkveehouders op de traditionele manier kan melken, iets wat ik thuis niet meer doe vanwege de melkrobots. 

Sharon Eeltink

Mijn naam is Sharon Eeltink, 26 jaar en moeder van twee dochters. Al zoekende naar een geschikte baan hoorde ik via mijn vriend over Damink Agrarische Dienstverlening. Ik kwam terecht in een tak van sport die ik niet kende; de pluimveehouderij. Maar al doende leert men, en ik kreeg al snel de verantwoordelijkheid in de stal. Ik voer de dagelijkse controles uit en sorteer de eieren op grootte en bruikbaarheid. Ik ben heel blij met deze nieuwe ervaring. Ook de afwisselende werkzaamheden en het goede contact met de pluimveehouder vind ik erg fijn.      

Thijs Bebseler

Mijn naam is Thijs Bebseler, 28 jaar en woon in Hezingen. Thuis hebben we een melkveebedrijf dat zo ingericht is dat ik fulltime buitenshuis kan werken. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Damink Agrarische Dienstverlening. In de beginjaren werd ik overal ingezet, later als chauffeur op de voermengwagen. Door het volgen van diverse opleidingen en cursussen die mij aangeboden werden ben ik nu klauwverzorger. We werken in een team van vier bekappers. We weten wat we aan elkaar hebben en het is altijd gezellig. Het vertrouwen en de sfeer binnen het bedrijf maken dat ik graag werk bij Damink Agrarische Dienstverlening. 

Henri Kienhuis

Ik ben Henri Kienhuis en woonachtig in Geesteren. Sinds 2014 werk ik bij Damink Agrarische Dienstverlening. Van maandag tot en met vrijdag werk ik als timmerman bij een bouwbedrijf. De laatste jaren bij Saterslo Bouw in een vast team. Daarnaast heb ik in de weekenden een vast melkadres. Ook wanneer een melkveehouder op vakantie is neem ik af en toe de werkzaamheden op het bedrijf over. Juist de afwisseling tussen de bouwwerkzaamheden en de melkveehouderij maken het werken bij Damink Agrarische Dienstverlening voor mij uitdagend.

Saskia Ranter

Ik ben Saskia Ranter, 25 jaar en woonachtig te Radewijk. Tijdens mijn opleiding Dierhouderij ben ik al begonnen als oproepkracht bij Damink Agrarische Dienstverlening. Op dit moment melk ik bij drie vaste adressen, maar dat kan over een half jaar weer totaal anders zijn. De afwisseling maakt het juist heel leuk. Ik vind het fijn om zelfstandig te werken en het bedrijf netjes achter te laten. Als melkster ben je bezig met één van de belangrijkste werkzaamheden op een melkveebedrijf, het is geweldig om die verantwoordelijkheid te krijgen.