Even voorstellen

Nick ter Groot

Mijn naam is Nick ter Groot, 25 jaar en woon in Langeveen. Na mijn opleiding aan de MAS ben ik per toeval terecht gekomen bij Damink Agrarische Dienstverlening. Ik ben een half jaar allround medewerker geweest. Hekwerken plaatsen, loonwerk en scheren waren mijn taken. Daarna werd ik gevraagd om het klauwbekappersteam te versterken. Ik was onervaren, dus dat was een mooie uitdaging. Ik heb het vak geleerd van mijn collega's met een aanvullende opleiding rundveepedicure. Sinds kort rij ik ook op de wagen van Damink Agrarische Producten, dit zorgt voor wat afwisseling en dat bevalt me heel goed.          

Luuk ten Dam

Mijn naam is Luuk ten Dam, 28 jaar en woon in Tilligte. Naast het werk bij Damink Agrarische Dienstverlening heb ik thuis een melkveebedrijf, samen met mijn ouders. In 2011 ben ik bij Damink Agrarische Dienstverlening begonnen met allerlei werkzaamheden. De variëteit in de werkzaamheden en de bedrijven heb ik als prettig ervaren. Je leert mensen kennen, doet nieuwe ervaringen op en je komt nog eens ergens. Tegenwoordig heb ik twee vaste melkadressen in de buurt en help ik een paar uur per week bij een shiitake kwekerij. Deze uren zijn prima te combineren met de boerderij thuis.  

Arjan Oude Nijhuis

Mijn naam is Arjan Oude Nijhuis, 30 jaar en woon in Tilligte. Thuis hebben we een vleesveebedrijf met blonde ‘d Aquitaine stieren. Sinds 2007 werk ik bij Damink Agrarische Dienstverlening. Ik ben begonnen met alle voorkomende werkzaamheden in de melkveehouderij zoals melken, scheren, melkrobots opstarten en loonwerkvoeren. Later heb ik ook gewerkt bij bedrijven buiten de veehouderij zoals zonnepanelen installeren, roosters opruwen, hekwerk plaatsen en bij een bouwbedrijf in de betonploeg. Sinds januari 2016 zijn we een samenwerking aangegaan met Damhuis V.O.F. en is mij de kans geboden bij veehouders agrarische producten te verkopen. Hiervoor heb ik een aantal cursussen en trainingen gevolgd om dit zo goed mogelijk te doen. De zelfstandigheid, de goede werksfeer en het vertrouwen maken dit voor mij een mooie uitdaging. Damink Agrarische Dienstverlening is een bedrijf die mij veel afwisseling biedt en het is ook prima te combineren met het bedrijf thuis.

Roy Tenniglo

Mijn naam is Roy Tenniglo, 28 jaar en woonachtig in Kloosterhaar. Daar run ik een melkveebedrijf samen met mijn ouders. Sinds 2011 werk ik bij Damink Agrarische Dienstverlening. Alléén als ik tijd over heb, de ene keer werk ik meer dan de andere keer.  Eén en ander gaat altijd in overleg en zo is het goed te combineren met mijn werkzaamheden thuis. Ik vind het extra leuk dat ik bij verschillende melkveehouders op de traditionele manier kan melken, iets wat ik thuis niet meer doe vanwege de melkrobots. 

Sharon Eeltink

Mijn naam is Sharon Eeltink, 26 jaar en moeder van twee dochters. Al zoekende naar een geschikte baan hoorde ik via mijn vriend over Damink Agrarische Dienstverlening. Ik kwam terecht in een tak van sport die ik niet kende; de pluimveehouderij. Maar al doende leert men, en ik kreeg al snel de verantwoordelijkheid in de stal. Ik voer de dagelijkse controles uit en sorteer de eieren op grootte en bruikbaarheid. Ik ben heel blij met deze nieuwe ervaring. Ook de afwisselende werkzaamheden en het goede contact met de pluimveehouder vind ik erg fijn.      

Thijs Bebseler

Mijn naam is Thijs Bebseler, 28 jaar en woon in Hezingen. Thuis hebben we een melkveebedrijf dat zo ingericht is dat ik fulltime buitenshuis kan werken. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Damink Agrarische Dienstverlening. In de beginjaren werd ik overal ingezet, later als chauffeur op de voermengwagen. Door het volgen van diverse opleidingen en cursussen die mij aangeboden werden ben ik nu klauwverzorger. We werken in een team van vier bekappers. We weten wat we aan elkaar hebben en het is altijd gezellig. Het vertrouwen en de sfeer binnen het bedrijf maken dat ik graag werk bij Damink Agrarische Dienstverlening. 

Henri Kienhuis

Ik ben Henri Kienhuis en woonachtig in Geesteren. Sinds 2014 werk ik bij Damink Agrarische Dienstverlening. Van maandag tot en met vrijdag werk ik als timmerman bij een bouwbedrijf. De laatste jaren bij Saterslo Bouw in een vast team. Daarnaast heb ik in de weekenden een vast melkadres. Ook wanneer een melkveehouder op vakantie is neem ik af en toe de werkzaamheden op het bedrijf over. Juist de afwisseling tussen de bouwwerkzaamheden en de melkveehouderij maken het werken bij Damink Agrarische Dienstverlening voor mij uitdagend.

Saskia Ranter

Ik ben Saskia Ranter, 25 jaar en woonachtig te Radewijk. Tijdens mijn opleiding Dierhouderij ben ik al begonnen als oproepkracht bij Damink Agrarische Dienstverlening. Op dit moment melk ik bij drie vaste adressen, maar dat kan over een half jaar weer totaal anders zijn. De afwisseling maakt het juist heel leuk. Ik vind het fijn om zelfstandig te werken en het bedrijf netjes achter te laten. Als melkster ben je bezig met één van de belangrijkste werkzaamheden op een melkveebedrijf, het is geweldig om die verantwoordelijkheid te krijgen.